Četiri savjeta za održavanje bicikla | Rox - pouzdano izvrsni

Četiri savjeta za održavanje bicikla

Tko ne voli uzbuđenje koje pruža vožnja biciklom? Međutim, kada razgovaramo o biciklima, činjenica je da je redovito održavanje bicikla ključno da bi se uzbuđenje zadržalo dugo, dugo vremena. Donosimo nekoliko aspekata koje biste trebali razmotriti:

ČISTITE GA REDOVITO

Jedna od najvažnijih stvari kod održavanja vašeg bicikla je osigurati da ga redovno čistite. Može zvučati dosadno, ali je istina. Redovito čišćenje znatno će pridonijeti tome da vaš bicikl bude uvijek u top formi. Kakve veze čistoća bicikla ima s njegovim performansama? Itekako ima. Ukoliko ne čistite bicikl redovito, sva prljavština i nečistoće ostaju na površini bicikla i tijekom vremena utječu na nazadovanje performansi vašeg bicikla. Isto tako, nakupine prljavštine i smeća bicikl čine sklonim korodiranju.

Ako mislite da vam je potreban poseban pribor za čišćenje vašeg bicikla, onda ste u zabludi. Sve što trebate je spužva i kanta sapunice. Iako, ukoliko ne želite prati svoj bicikl s bilo čime, isprobajte WD-40 Bike Cleaner. Nakon što ste uklonili blato s bicikla, poprskajte WD-40 Bike Cleaner na bicikl i zatim isperite vodom. Ako su mrlje tvrdokornije, možda ćete morati ponoviti proces više od jednom.

Kako biste zaštitili metalne dijelove bicikla, poprskajte ih klasičnim WD-40. Premaz WD-40 spriječit će nastajanje korozije.

NAPUMPAJTE GUME

Još jedna važna stvar kod održavanja vašeg bicikla je osigurati da su gume napumpane u omjeru u kojem bi trebale biti. Zašto je to važno? Slabo napumpana guma na biciklu povećava rizik od višestrukog probijanja gume, a vi ne želite da se to dogodi, zar ne?

Postoji više načina na koji možete napumpati gumu na biciklu, uključujući uporabu ručnih pumpi ali činjenica je da ništa ne radi kao pumpa s manometrom. Jedna od najvećih prednosti pumpe s manometrom je u tome što možete unijeti točno određenu količinu zraka koja se preporuča za vaš tip gume – ni više ni manje.

Osiguravanje da su gume bicikla uvijek dovoljno napumpane uvelike će pridonijeti tome da vaše gume ostanu u upotrebljivom stanju najdulje vrijeme.

OBRATITE POZORNOST NA KOČNICE

Neki ljudi misle da je brzina jedina bitna kada su u pitanju njihovi bicikli. U realnosti, to baš i nije slučaj, jer s velikom brzinom dolazi i velika odgovornost da bi se ostvarila kontrola nad biciklom. Kontrola nad biciklom znači da morate biti sigurni da ćete se moći zaustaviti kad god to želite, bez obzira na brzinu kojom se u tom trenutku krećete. Iz tog razloga vaše kočnice moraju biti u odličnom stanju.

Prvo što morate osigurati je da vaš bicikl nema istrošene kočione pločice. Vrlo je mala razlika između istrošenih kočionih pločica i neupotrebljivih kočionih pločica. Ukoliko su vaše kočione pločice istrošene, odmah ih zamijenite.

Druga stvar na koju trebate obratiti pažnju je da kočnice na biciklu budu čvrste. Ako su vaše kočnice popustile, obavezno ih zategnite. Postoji više načina kako to učiniti. Međutim, najlakši način je da okrenete cijev za podešavanje do poluge kočnice.

LANAC BICIKLA

Lanac bicikla je vjerojatno najvažniji dio vašeg bicikla, jer izravno utječe na performanse bicikla. Ako je vaš lanac prljav i pun masnoće, tada je vrlo bitno da sve nečistoće uklonite s lanca vašeg bicikla. Možete koristiti WD-40 Bike DegreaserSve što trebate učiniti je nanijeti WD-40 Bike Degreaser na lanac bicikla te nakon nekog vremena temeljito očistiti lanac (npr. starom četkicom za zube). Na taj način bit ćete sigurni da ste uklonili apsolutno svu prljavštinu i nečistoću koja se zaglavila između lanca.

I to je to! Niste mislili da je čišćenje lanca tako jednostano, zar ne?

Kada ste očistili lanac, preporučujemo da na njega nanesete sloj lubrikanta. Zašto? Zato što će finalni sloj lubrikanta osigurati da vaš lanac glatko radi dok vozite bicikl. WD-40 Bike u svom asortimanu ima širok raspon lubrikanata za bicikle (za suhe uvjeteza mokre uvjete i lubrikant za sve uvjete) koji odgovaraju vašim potrebama. Također, možete koristiti i klasični WD-40 kao lubrikant za lanac na biciklu.